IPBN: Acțiuni comune

Acțiuni comune pentru siguranța și sănătatea cetățenilor, desfășurate de polițiști, jandarmi, pompieri și  polițiști locali, în municipiul Bistrița.

Astăzi, 7 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu jandarmi, polițiști locali și pompieri au acționat în sistem integrat pentru a se asigura de faptul că sunt respectate toate măsurile dispuse prin Legea 55/2020 și care au ca scop prevenirea și limitarea răspândirii Sars-Cov-2.

Controalele au fost desfășurate intervalul 15.00-18.00, în municipiul Bistrița, în zona centrelor comerciale, a piețelor, dar și în zona pietonală.

La acțiuni au participat 32 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, serviciilor de Ordine Publică, Investigarea Criminalității Economice, Investigații Criminale și Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Gelu Voievod” și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgență Bistrița-Năsăud.

Au fost verificați 36 de agenți economici privind respectarea măsurilor de protecție sanitară în cadrul activităților de preparare și comercializare a produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, respectiv localuri de tip fast-food, cofetării și restaurante, nefiind constatate nereguli.

Totodată, au fost legitimate 126 de persoane cărora li s-a explicat faptul că respectarea restricțiilor impuse au drept scop siguranța și sănătatea noastră, a tuturor. În cele mai multe cazuri cei legitimați de forțele de ordine au respectat măsurile impuse și au purtat masca sanitară de protecție, însă au fost și cazuri în care nu au fost respectate prevederile legale, fiind aplicate 24 de sancțiuni, conform Legii 55/2020, în cuantum total de 3000 de lei. Totodată, a mai fost aplicată de către jandarmi o sancțiune în valoare de 100 de lei pentru nerespectarea Legii 349/20002, iar pentru abaterile la Legea 61/1991 constatate, polițiștii și jandarmii au aplicat 9 sancțiuni în valoare totală de 1.000 de lei.