IPBN: Acțiuni de control

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților! Forțele de ordine continuă verificarea respectării măsurii distanțării sociale și a purtării măștii de protecție!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

  • La activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Poliție Județean au participat 100 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

Ieri, 18 iulie a.c., au fost verificate 287 de societăți comerciale, au fost legitimate peste 350 de persoane și oprite pentru control peste 100 de autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 107 sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 35.000 de lei. Echipele mixte de control au depistat 16 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional. De asemenea, au fost aplicate 8 sancțiuni pentru nereguli de natură economică, 11 pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind pentru abateri de altă natură.

  • Un efectiv de 73 de jandarmi au executat ieri mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă în 43 de locații, fiind aplicate 20 sancțiuni, astfel: 6 amenzi în valoare totală de 1.800 lei și 14 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Astăzi, duminică, 19 iulie a.c., sunt executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale în interiorul lăcașurilor de cult din aria de competență.

Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării intervenției rapide în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Totodată, au fost executate și acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, de către agenții economici și de către turiști. Și la Băile Figa sunt organizate acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru starea de alertă.

Constant, în acțiunile desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine atrag atenția cetățenilor asupra importanței purtării în mod corect a măștii de protecție și a respectării regulilor privind distanțarea socială.

Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel national, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!