IPBN: Acțiuni de control

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților! Forțele de ordine continuă verificarea respectării măsurii distanțării sociale și a purtării măștii de protecție!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

• La activităţile desfăşurate de Inspectoratul de Poliție Județean au participat 96 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi Protecției Consumatorului. Au fost verificate 38 de societăți comerciale și 22 de mijloace de transport public în comun. Totodată, au fost legitimate peste 60 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 23.000 de lei, 4 dintre acestea fiind aplicate unor persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

• Jandarmii au executat ieri în total 32 de locații, fiind aplicate 7 sancțiuni: 5 amenzi în valoare de 1.500 lei, respectiv  2 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Constant, în acțiunile desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine atrag atenția cetățenilor asupra importanței purtării în mod corect a măștii de protecție și a respectării regulilor privind distanțarea socială.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19


Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel national, de la raportarea de ieri fiind înregistrate 994 de noi cazuri de CoVid-19, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!