IPBN: Acțiuni de control

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților! Forțele de ordine continuă verificarea respectării măsurii distanțării sociale și a purtării măștii de protecție!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la acțiunile punctuale organizate ieri, 24 iulie, au participat 39 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificați 15 operatori economici și au fost legitimate peste 136 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 29 de mijloace de transport în comun și autovehicule.Polițiștii locali au fost prezenți în zona parcurilor din municipiul Bistrița, unde au atras atenția celor prezenți cu privire la faptul că, pentru siguranța celor mici și nu numai, spațiile de joacă rămân închise.În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 6.500 de lei. Din totalul acestora, 2 sancțiuni în valoare de 5.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 12/1990, celelalte fiind aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020 unor persoane care nu au rerespectat măsurile de protecție impuse.

Jandarmii au aplicat în acțiunile de ieri 15 sancțiuni: 6 amenzi în valoare de 1200 lei și 9 avertismente scrise.

Constant, în acțiunile desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine atrag atenția cetățenilor asupra importanței purtării în mod corect a măștii de protecție și a respectării regulilor privind distanțarea socială.Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel national, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!