IPBN: Acțiuni de control

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților! Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la activitățile desfășurate ieri, 28 iulie a.c., au participat 18 polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.Astfel, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 23 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate și au fost legitimate peste 58 de persoane. Polițiștii de la Ordine Publică și Poliția Locală Bistrița au efectuat verificări în 6 benzinării din municipiu. Au fost oprite în trafic, pentru control, 46 de mijloace de transport în comun și autovehicule. În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 5 de sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 de lei.

Tot ieri, jandarmii au verificat 39 de locații, fiind aplicate 12 sancțiuni, din care nouă amenzi în valoare de 3.900 de lei și trei avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii montani execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Constant, în acțiunile desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine atrag atenția asupra importanței respectării regulilor privind distanțarea social și a purtării în mod corect a măștii de protecție.Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare pentru creșterea conștientizării necesității de a respecta măsurile de protecție individuală și de distanțare socială.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus înregistrate la nivel national în ultimele 24 de ore este de 1182, un număr îngrijorător astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!