IPBN: Acțiuni de control

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție – în continuare verificate!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 22 septembrie, pe raza județului nostru, 45 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud au participat împreună cu polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului Bistrița-Năsăud, la acțiuni punctuale de verificare.

În total au fost verificate 91 de societăți comerciale, au fost legitimate 131 persoane și au fost verificate în trafic 53 de autovehicule, dintre care 32 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7920 de lei. Dintre acestea, 4 au fost avertismente scrise, aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

Inspectoratul de Jandarmi Județean raportează că pe parcursul zilei de ieri, 22 septembrie, jandarmii au continuat cu verificări executate în piețe, magazine, restaurante, cafenele și terase.  Au fost verificate în total 51 de locații, fiind aplicate în context COVID-19 – 7 avertismente scrise.

Și jandarmii montani execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către  autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

• Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea măsurilor de prevenire și protecție stabilite de autorități este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!