IPBN: Acțiuni de prevenire

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate de forțele de ordine în ultimele 24 de ore

· Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud:

Acțiunile jandarmilor pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus continuă cu verificări executate la terasele și fast-food-urile din zona de responsabilitate. Au fost verificate în total 34 de unități de alimentație publică, fiind aplicate 12 sancțiuni, din care o amendă în valoare de 500 de lei și 11 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Și jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență, privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități, respectiv acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Astfel de misiuni vor fi organizate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent cât și cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne dar și cu alte instituții cu atribuții de control.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi. Jandarmii vă recomandă să respectați măsurile emise de către autorități, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

· Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

Polițiștii au desfăşurat acţiuni de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La acțiunile punctuale desfăşurate ieri, 9 iulie a.c., au participat 31 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, dar și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului. Astfel, au fost verificate 36 de societăți comerciale și au fost legitimate 46 de persoane.

În urma controalelor au fost constatate nereguli pentru care au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproape 17.000 de lei. Din totalul acestora, 8 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 pentru nerespectarea prevederilor OG 21/1992, 3 pentru nerespectarea Legii 12/1990, una pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind de altă natură.

______
Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

? Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.