IPBN: Acțiuni de prevenire

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate în ultimele 24 de ore

· Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud:

Continuă acțiunile jandarmilor executate pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus.  61 de jandarmi au executat în ultimele 24 de ore acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite pe perioada stării de alertă, în: parcuri, terase, mijloace de transport în comun și autogări. Au fost verificate 85 de locații, fiind aplicate 10 de sancțiuni, în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Jandarmii vă recomandă să respectați măsurile emise de către autorități, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, respectați cu strictețe prevederile legale în vigoare pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi.

Jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița continuă acțiunile de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare de către jandarmi în misiuni organizate independent, cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și cu alte instituții cu atribuții de control.

· Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate ieri, 6 iulie a.c., au participat 36 de polițiști și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Astfel, la nivelul județului Bistrița-Năsăud , au fost desfășurate acțiuni punctuale și au fost verificate peste 140 de societăți comerciale și peste 70 de autoturisme.

În total, au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 7105 lei, dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor instituite pe perioada stării de alertă, 18 pentru nerespectarea Legii 61/1991, restul fiind pentru abateri rutiere.

–––––––––––-

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 Acțiunile preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă!