IPBN: Acțiuni de verificare

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate de forțele de ordine în ultimele 24 de ore

· Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, un efectiv de 78 de jandarmi au executat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă: spații comerciale, terase, pensiuni/cabane și unități fast-food.

Astfel, au fost verificate 62 de locații, fiind aplicate 21 sancțiuni, astfel: 2 amenzi în valoare totală de 1.500 lei și 19 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv lipsa panoului de protecție care trebuie montat conform legii la casele de marcat.

De asemenea, zilnic jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării intervenției rapide în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență.

Și la Băile Figa sunt organizate acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru starea de alertă.

· Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

În data de 11.07.2020, polițiștii din cadrul IPJ Bistrița Năsăud au acționat în sistem integrat, cu celelalte structuri, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe timpul stării de alertă în zonele aglomerate de pe raza municipiului Bistrița, a teraselor, sălilor de jocuri, a centrelor comerciale și a stațiunilor turistice de interes local de pe raza județului.

Astfel, au fost legitimate 234 de persoane și au fost verificate 138 de societăți comerciale. În urma neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 108 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 44.000 lei.

Acțiunile vor continua și în cursul acestei zile, în zonele aglomerate de pe raza județului cum ar fi centrele comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării, cluburi, parcuri restaurante, hoteluri, săli de jocuri.

______

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririlor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

? Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.