IPBN: Acțiuni de verificare

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Acțiuni de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu virusul Covid-19, desfășurate de forțele de ordine în ultimele 24 de ore

· Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus, jandarmii au desfășurat și în ultimele 24 de ore acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă. A fost verificată respectarea măsurii privind purtarea măștii de protecție, respectiv cea a distanțării sociale în piețe, magazine și mijloace de transport în comun, fiind aplicate 3 sancțiuni: o amendă de 500 de lei și 2 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind verificate un număr de 32 de locații.

· Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud:

La activităţile desfăşurate în ultimele 24 ore, sub autoritatea Instituției Prefectului,  au participat 110 polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.

În cadrul acțiunilor punctuale de ieri, 15 iulie a.c., au fost verificate 180 de societăți comerciale, au fost legitimate peste 280 de persoane și verificate 170 de autoturisme. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 75 sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ de 29.665 de lei.

______

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile emise, acestea fiind foarte importante pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă rugăm să respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur!

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.