IPBN: Acțiuni de verificare

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților! Forțele de ordine continuă verificarea respectării măsurii distanțării sociale și a purtării măștii de protecție!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

• Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la acțiunile punctuale organizate ieri, 23 iulie, au participat 46 de polițiști și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.
Echipele mixte de control au verificat 78 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și au fost legitimate peste 140 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 61 de mijloace de transport în comun și autovehicule.

În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 26.000 de lei. Din totalul acestora, 2 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor și 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Alte 3 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier și de altă natură.

• Jandarmii au aplicat în acțiunile de ieri 23 de sancțiuni: 8 amenzi în valoare de 2.850 de lei și 15 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind verificate un număr de 53 de locații.

 Constant, în acțiunile desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine atrag atenția cetățenilor asupra importanței purtării în mod corect a măștii de protecție și a respectării regulilor privind distanțarea socială.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială.

 Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel national, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!