IPBN: Acțiuni de verificare

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Prevenirea răspândirii Coronavirusului – prioritatea autorităților!

Forțele de ordine continuă verificarea respectării măsurii distanțării sociale și a purtării măștii de protecție!

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud raportează că, la activitățile desfășurate ieri, 26 iulie a.c., au participat  71 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Astfel, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 212 societăți comerciale și persoane fizice autorizate și au fost legitimate 370 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 86 de mijloace de transport în comun și autovehicule.

În urma neregulilor constatate ieri, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 38.000 de lei.

Tot ieri, jandarmii au aplicat 24 de sancțiuni, astfel: 11 amenzi în valoare totală de 3.600 lei și 13 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Duminică, 26 iulie a.c., au fost executate de către jandarmi și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență.

➡Constant, în acțiunile desfășurate, reprezentanții forțelor de ordine atrag atenția cetățenilor asupra importanței purtării în mod corect a măștii de protecție și a respectării regulilor privind distanțarea socială.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare pentru creșterea conștientizării  necesității de a respecta măsurile de protecție individuală și de distanțare socială.

? Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.
Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară!

Numărul cazurilor de infecție cu noul Coronavirus este în creștere la nivel national, astfel că protejarea sănătății voastre și a celor dragi prin respectarea recomandărilor de igienă, distanțare socială și purtarea măștilor de protecție trebuie să devină prioritară și pentru dumneavoastră!