IPBN: Acțiuni de verificare

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Comunicat de presă – 09.04.2020

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 211 poliţişti, 94 de jandarmi și 32 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au efectuat 1306 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, în 616 locații, iar cu ocazia controalelor a fost depistat un tânăr de 22 de ani care nu a respectat măsura izolării. Acesta a fost plasat în carantină, sub pază și sancționat contravențional cu amendă în valoarea de 2000 de lei.

Pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat alte 177 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 373.000 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse prin ordonanțele militare în vigoare.

Jandarmii au verificat 228 persoane, aflate în 97 de locații, din 34 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 17 de sancțiuni contravenționale în valoare de 26.000 de lei.

Forțele de ordine continuă misiunile de pază și protecție la centrele de carantinare, acțiunile specifice de patrulare în zona centrelor comerciale, a hipermaketurilor, a famaciilor și în special în zonele în care cetățenii se deplasează frecvent pentru aprovizionare.

Pe parcursul misiunilor preventive și de informare desfășurate, sunt transmise mesaje audio către cetăţeni cu privire la necesitatea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare.

*Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod”, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.