IPBN: Acțiuni de verificare

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Buletin Informativ 18.04.2020

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 200 poliţişti, 107 jandarmi și 35 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Polițiștii au acționat pentru verificarea și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Astfel, au verificat 615 persoane aflate în izolare, nefiind constatate nereguli. De asemenea, 195 de societăți comerciale și 79 de persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au aplicat alte 79 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 144.000 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse persoanelor.

Jandarmii au verificat 417 persoane, aflate în 93 de locații, din 30 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 18 de sancțiuni contravenționale în valoare de 22.000 de lei.

***Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm să luaţi în considerare doar informaţiile din surse oficiale.