IPBN: Acțiuni de verificare

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD, 02.04.2020

În ultimele 24 de ore, în județul Bistrița-Năsăud au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în izolare și respectarea restricțiilor impuse prin ordonanțele militare 146 de polițiști și 43 de polițiști locali. Totodată, alți 20 de polițiști au fost angrenați în activități de fluidizarea a traficului rutier și însoțire a unor autoturisme spre centrele de carantină;

În această perioadă, au fost efectuate 2507 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, în peste 1100 de locații, fiind depistate 2 persoane care nu au respectat măsura izolării. Persoanele în cauză au fost plasate in carantină, sub pază și sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 2000 de lei.

Pentru nerespectarea obligațiilor privind restricțiile de circulație, polițiștii au aplicat 91 de sancțiuni în valoare de 92.850 lei. De asemenea, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, polițiștii au verificat 285 de operatori economici, iar ca urmare a neregulilor constatate, au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5000 de lei.

În ultimele 24 de ore, jandarmii au verificat 612 persoane, aflate în 321 de locații, din 62 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.100 de lei. În această perioadă în sprijinul jandarmilor bistrițeni sunt prezenți la misiuni și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș.

*Polițiștii din structurile şi subunităţile din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean bistrițean, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi „Gelu Voievod”, reprezentanți ai Poliţiilor locale și militari din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN” continuă activităţile de verificare a persoanelor, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.