IPBN: Acțiuni specifice

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Buletin informativ – 01.05.2020

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nostru, au fost angrenaţi în activităţi specifice 233 de poliţişti, 85 de jandarmi și 32 de poliţişti locali, împreună cu militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.BN: date pentru prefectură

Polițiștii au acționat pentru verificarea și depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto. Astfel, au fost efectuate 794 de verificări la persoane aflate în izolare, ocazie cu care nu au fost constatate nereguli. De asemenea, au fost efectuate controale la 100 de societăți comerciale și 74 de persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.000 de lei, toate pentru nerespectarea ordonanțelor militare unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricțiile de circulație impuse.

Jandarmii au verificat 655 persoane, aflate în 110 locații, din 29 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Totodată, aceștia au desfășurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanței Militare nr.3, privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 10 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.000 de lei. Jandarmii continuă acțiunile de verificare privind circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei.