IPBN: Ajutoare de urgență

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

261 de familii afectate de inundații vor primi ajutoare de urgență!

Este vorba de sprijinul oferit de Guvern prin HG nr. 481/2020 din 25 iunie 2020 privind acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţii în cursul anului 2020.

83 de beneficiari vor primi atât ajutorul pentru bunuri, cât și cel pentru afectarea locuinței, fiecare în funcție de gradul de afectare.

AJPIS Bistrița-Năsăud va începe în 28 iulie efectuarea plăților în valoare de 286.500 lei prin serviciile Poștei Române sau prin transfer bancar, după caz.

„Este un sprijin bine-venit pentru aceste familii afectate de inundați și viituri. Am întâlnit mulți din acești oameni în vizitele din teren și am fost impresionat de resemnarea cu care au acceptat situația în care au ajuns din cauza fenomenelor periculoase, dar și demnitatea cu care au mers mai departe. Mulțumesc Guvernului pentru că a făcut posibil ca, pe lângă despăgubirile oferite pentru refacerea infrastructurilor afectate din județul nostru, să aducă o fărâmă de speranță și încredere acestor oameni cărora le-a fost afectată munca de o viață.”, transmite prefectul Stelian Dolha.

Ajutoarele de urgență se acordă în limita sumei de 5 milioane de lui din bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.