IPBN: Comune grav afectate

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Inundațiile severe ne afectează în plină pandemie și au produs pagube serioase în comunitățile noastre. Căderile masive de precipitații din noaptea de 23 spre 24 iunie au avut efecte devastatoare în județ, mai multe comune fiind puternic afectate.

În cursul acestei zile, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha a fost prezent în  câteva dintre zonele grav afectate de fenomenele hidrometeorologice: în comunele Măgura Ilvei, Poiana Ilvei, Ciceu Giurgești și localitatea Dumbrava.

Pagubele înregistrate în aceste localități sunt însemnate, zeci de case sunt afectate, au subsoluri inundate, curți pline de aluviuni și grădini și terenuri agricole compromise. Tot aici inundațiile au dus la colmatarea unor poduri, iar unele drumuri au fost blocate de depunerile de aluviuni. 

”Inundațiile care au lovit județul nostru în  multe zone i-a pus pe foarte mulți conjudețeni la grea încercare. A fost o noapte albă și o zi pe măsură pentru cei afectați, dar și pentru cei care le-au sărit în ajutor. Am văzut asta în zeci de case și gospodării, în care oamenii s-au mobilizat și au făcut uneori imposibilul. Îi asigur în calitate de prefect și de președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență de întregul sprijin: monitorizăm și coordonăm acțiunile în sprijinul celor afectați. Imediat după această activitate-suport vom trece la evaluarea pagubelor și transmiterea datelor pentru întocmirea hotărârilor de Guvern pentru acordarea despăgubirilor”, transmite prefectul Stelian Dolha.