IPBN: Comunicat Șieuț

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Comunicat de presă –  22.04.2020

Incendiul din Șieuț din noaptea de 12 aprilie a devastat patru gospodării (case de locuit, fiecare cu anexe, grajduri, imobile situate foarte aproape unul fata de celălalt). Deși, din fericire, nu au existat victime, întreaga muncă de-o viață a unor oameni gospodari s-a făcut scrum.

Cu toate acestea, omenia nu poate fi doborâtă de flăcări, iar mulți oameni de bine au intervenit deja pentru a întinde benevol o mână de ajutor în reconstruirea unor cămine pentru cei care au rămas fără acoperiș.

Prefectul Stelian Dolha a fost personal la locul incendiului, unde a descoperit tragedia șieuțenilor, cauzată cel mai probabil de un scurt circuit. „Am descoperit, pe lângă scrum, oameni modești, resemnați, cu bun simț. Nu e de mirare că de îndată au apărut și mâinile întinse către ei, să le ofere ajutor. Cristian Șirlincan, manager Record SRL, și-a pus deja la dispoziție utilajele de construcții, iar primarul Ioan Dedean-Bortăș va contribui cu materiale lemnoase necesare noilor construcții. Voi face tot ce îmi stă în putință ca aceste familii muncitoare și de bună credință să aibă cât de curând un acoperiș deasupra capului”, transmite prefectul Stelian Dolha.