IPBN: Mesaj prefect

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

La război, colegii de luptă poartă numele de camarazi

„Astăzi, fiecare zi reprezintă o luptă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Un adevărat război, cu care nu ne-am mai confruntat și care a surprins majoritatea țărilor de pe glob (inclusiv cele dezvoltate). Este o realitate dură, gravă, pe care trebuie să o conștientizăm toți. Șansa României de a trece cu pierderi minime peste acest impas este prevenirea. Până acum, cu toate greutățile, strategia a dat roade. Luarea unor măsuri restrictive, mai devreme decât s-a întâmplat în alte țări, ne-a ajutat să înregistrăm un număr de cazuri relativ redus în comparație cu alții.

Acum, ne aflăm foarte aproape de vârful pandemiei, obstacol major pe care trebuie să îl traversăm cu grijă. E necesar să rămânem vigilenți, pentru a nu strica ce am reușit până în momentul de față. Echilibrul este extrem de fragil, iar situația poate lua brusc o turnură nedorită. Prin urmare, toate eforturile trebuie direcționate pentru a împiedica o asemenea variantă.

Depășirea unui astfel de prag, în mod conștient și responsabil, ne va permite în perioada imediat următoare să ne întoarcem treptat la viața obișnuită. Ne vom relua activitățile uzuale fiind pregătiți să trăim cu această problemă, până când va dispărea de tot.

Ne aflăm la mijlocul unui drum greu, avem de trecut un prag psihologic, dar nu avem voie să abandonăm tocmai acum. Orice abatere ne poate costa scump. Indiferent de simpatii sau antipatii ne aflăm în aceeași barcă și avem un scop comun major. La război, colegii de luptă poartă numele de camarazi, ochesc în aceeași direcție și au grijă să nu lase pe nimeni în urmă la greu. Ar fi bine să nu uităm asta și va fi în folosul nostru, al tuturor”

Prefect Stelian Dolha