IPBN: Persoane în carantină

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Persoane plasate în carantină instituționalizată – 02.06.2020

17 persoane au fost plasate în carantină instituționalizată, sub pază, ca urmare a nerespectării măsurilor de izolare la domiciliu!

În urma acțiunilor de verificare efectuate de polițiști, împreună cu celelalte structuri integrate, în perioada 15 mai – 1 iunie, au fost identificate 17 persoane care nu au respectat măsurile care se impun odată cu aplicarea măsurii izolării la domiciliu.

Motivele cu care aceste persoane au încercat să se justifice sunt acțiuni banale, dar care pot avea repercusiuni grave pentru cei din jur! Astfel, reamintim tuturor celor aflați în izolare că vizitele la iubit/iubită, plimbările, fie ele în localitatea de domiciliu sau în afara acesteia, activitățile de amenajare/renovare sau efectuarea de cumpărături sau alte activități care implică deplasarea în afara locuinței sunt riscante pentru sănătatea persoanelor cu care intrați în contact.

„Fac din nou un apel către toți cetățenii care se află în izolare la domiciliu și le reamintesc că respectarea acestei măsuri este benefică atât pentru sănătatea lor, cât și pentru a celor din jur! Știu că nu este ușor, dar faptul că ne aflăm într-o perioadă de relaxare nu înseamnă că nu mai trebuie să ne protejăm, înseamnă că trebuie să ne asumăm măsurile de igienă, distanțare socială și siguranță reluându-ne, treptat, activitățile zilnice. Fac un apel la responsabilitate, discernământ și răbdare pentru a putea să ne revenim pe deplin la viețile noastre așa cum le știam înainte de pandemie!”, transmite prefectul Stelian Dolha.