IPBN: Relații cu publicul

INSTITUȚIA PREFECTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Comunicat de presă 15.05.2020

La Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud se reia programul cu publicul!

Activitatea de audiențe cu prefectul și subprefectul, stabilită pentru zilele de miercuri și joi, începând cu ora 10, se va desfășura în felul următor:

– se va face o programare telefonică, apelând numărul 0263216150, oferind datele dumneavoastră.

– în ce privește regulile de sănătate și siguranță, persoanele înscrise în audiență se vor prezenta la ora indicată în zona de așteptare, amenajată la parterul Palatului Administrativ, imediat după intrare.

– de asemenea, vor fi acceptate, în cadrul unei audienței, un număr de maxim 2 persoane concomitent pentru dialogul cu demnitarul/personalul cu funcție de conducere.

– audiența va fi limitată la un interval de maxim 15 minute, respectându-se astfel recomandările medicale de evitare a interacțiunii prelungite dintre mai multe persoane.

– este obligatoriu ca persoanele care participă la audiență să poarte mască și mănuși de protecție și să respecte regulile de prevenire a infectării cu COVID-19 stabilite la nivelul instituției.

Asigurăm cetățenii cu privire la faptul că spațiul unde are loc audiența va fi dezinfectat înainte și după încheierea fiecărei activități.

Programul Biroului de aplicare a Apostilei rămâne neschimbat. Astfel, cererile vor fi preluate între orele 8-12, urmând ca documentele să fie eliberate între orele 14-16:30 ale aceleiași zile.

Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule își continuă activitățile de înmatriculări și preschimbare a permiselor.

Începând cu data de 18 mai, programul de lucru de la ghișee este de luni până vineri, între orele 08-20, cu pauză de la ora 12:30 la 13:30.

De reținut:

– pentru a beneficia de serviciile de înmatriculări, radieri, numere roșii și preschimbarea permiselor este necesară o programare în prealabil, care se face pe site-ul https://bn.prefectura.mai.gov.ro/permise-auto-si-inmatriculari/

– permiselor de conducere care au ieșit expirat în timpul stării de urgență pot fi preschimbate în termen de 90 de zile de la încetarea stării de urgență;

– intrarea la serviciul de permise și înmatriculări se face pe la intrarea din spate a Palatului Administrativ, iar ieșirea din instituție se va face pe intrarea din față.

– pentru informații suplimentare legate de aceste servicii, vă rugăm să apelați numărul de telefon 0754203232.

Ghișeele Serviciului de Pașapoarte sunt deschise începând cu luni, 18 mai, în zilele lucrătoare, între orele 08-20.

Pentru obținerea unui pașaport, este necesar să vă faceți în prealabil o programare pe site-ul https://epasapoarte.ro/

Rugămintea ofițerilor din cadrul serviciului este de a nu aglomera ghișeele. Persoanele programate vor fi chemate, în ordinea programărilor, pentru a li se prelucra dorsarele în vederea obținerii pașaportului. Intrarea la serviciul de pașapoarte se face de pe strada 1 Decembrie.

_______________________________________________

Pentru evitarea aglomerării și, totodată, pentru sănătatea dumneavoastră, în vederea prevenirii răspândirii Coronavirusului, este IMPORTANT să nu vă prezentați la Instituția Prefectului mai repede de ora la care sunteți programați!

De asemenea, pentru sănătatea dumneavoastră și a funcționarilor care vă deservesc, este obligatorie purtarea măștii de protecție în incinta Instituției Prefectului!