IPBN: Verificări salubrizare râuri

INSTITUȚIA PREEFCTULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Vor avea loc acțiuni de verificare a salubrizării cursurilor de apă din județul Bistrița-Năsăud!

În acest context, a avut loc astăzi, 9 iunie a.c., o ședință de lucru* condusă de subprefectul Eugen Curteanu, ședință în care a fost reunită comisia numită în acest sens prin ordin de prefect. Această comisie este constituită din reprezentanți ai Instituției Prefectului județul Bistrița-Năsăud, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Garda Forestieră, Garda de Mediu, ADI Deșeuri și Consiliul Județean.

Prin ordinul prefectului a fost stabilită perioada 10-30 iunie pentru efectuarea tuturor acțiunilor de verificare a salubrizării cursurilor de apă, acțiuni care se vor desfășura sub coordonarea Sistemului de Gospodărire a Apelor, grup de suport tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Deficiențele constatate însoțite de măsuri și responsabilități vor face obiectul unui proces verbal elaborat până la data de 30 iunie 2020 sub coordonarea S.G.A. și va fi prezentat prefectului, în calitatea sa de președinte CJSU.

Vor fi stabilite măsuri, cu responsabilități și termene pentru intervale scurte de timp în vederea remedierii deficiențelor constatate.

Acolo unde nu se respectă termenele stabilite, vor fi aplicate sancțiuni celor cu responsabilități de salubrizare a cursurilor de apă în conformitate cu prevederile legale.

–––––

*ședința a avut loc respectând măsurile de siguranță impuse de lege