IPJ: Acțiune de amploare

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

BISTRIȚA-NĂSĂUD: ACȚIUNE DE AMPLOARE

Sancțiuni în valoare de 64.000 de lei aplicate și peste 200 de metri cubi de material lemnos, confiscați de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în urma unei acțiuni de amploare, desfășurată ieri

Peste 70 de polițiști, alături de specialiști silvici, jandarmi și polițiști locali au desfășurat ieri, 20 august, acțiuni, filtre și controale, pe raza județului. Acțiunile au fost desfășurate în scopul prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul exploatării, circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, dar și pentru prevenirea accidentelor rutiere și pe linie economică.

Pe linie silvică, echipele mixte de control au efectuat verificări la 16 instalații de prelucrare și depozite de material lemnos și au controlat 31 de transporturi de material lemnos. Totodată, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au verificat 26 de agenți economici, iar în trafic au fost instituite filtre de verificare în localitățile Teaca, Uriu și Prundu Bârgăului.

Astfel, au fost oprite pentru control 181de vehicule și legitimate 335 de persoane, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate în total 118 sancțiuni contravenționale în valoare de 64.000 de lei și a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 206 metri cubi de material lemnos, fără documente legale.  Din totalul sancțiunilor,10 au fost aplicate conform Legii 171/2010, în cuantum de 24.000 de lei, 8 sancțiuni în valoare de 20.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 12/199, pentru nerespectarea legislației rutiere au fost aplicate 91 de sancțiuni în valoare de 18.955 de lei și au fost reținute 2 permise de conducere. Totodată, pentru nerespectarea Legii 55/2020 au fost aplicate 6 sancțiuni în valoare de 500 de lei, celelalte fiind abateri de altă natură.

Alături de polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică, Rutieră, Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice, Acțiuni Speciale, Transporturi și Prevenirea Criminalității au acționat și peste 30 de specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, ROMSILVA și ocoalelor silvice, jandarmi, polițiști locali și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Bistrița-Năsăud.