IPJ: Acțiune rutieră

ACȚIUNIILE PENTRU SIGURANȚA RUTIERĂ CONTINUĂ ÎN MUNICIPIUL BISTRIȚA

Polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud continuă desfășurarea de acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

În noaptea de 31 iulie – 1 august a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier sprijiniți de polițiștii Biroului Ordine Publică au desfăşurat pe raza municipiului Bistrița o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie provocate de viteza excesivă şi conducerea de autoturisme sub influența alcoolului sau a altor substanțe, acestea fiind unele din cauzele generatoare de accidente de circulaţie.

Din punct de vedere statistic, în primele 6 luni ale anului, comparativ cu anii 2020 şi 2019, la nivelul judeţului Bistrița-Năsăud, se înregistrează un trend ușor ascendent în ceea ce priveşte producerea de accidente de circulaţie pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor interzise.

Din păcate, în perioada de referinţă din acest an, 17 persoane au fost rănite în urma accidentelor de circulaţie.

Scopul poliţiştilor care desfășoară aceste acţiuni este acela de a determina participanţii la trafic să conştientizeze faptul că viaţa are prioritate.

Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren!

Exemple semnificative:

În cadrul acțiunii polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic pe raza municipiului Bistrița în jurul orei 01:45, doi tineri de de 27, respectiv 21 de ani din municipiul Bistrița și Livezile care conduceau autoturisme. În urma testării cu aparatul Drug test 5000 a celor doi șoferi, au fost pozitivi în cazul substanței Methamphetamine, fiind ulterior conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Față de cele două infracțiuni continuă cercetările în cadrul unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat un tânăr care avea asupra sa două țigări confecționate din materii vegetale susceptibile a avea efect psihotrop. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale de către structura competentă.

Totodată, recomandăm șoferilor să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise prin lege, acestea reducând drastic reflexele și afectând abilitățile, cel mai adesea aceasta traducându-se prin implicarea în accidente rutiere.

Acțiunile pe linie rutieră continua și în zilele următoare, polițiștii rutieri fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate.