IPJ: Acțiunea Truck & Bus

Măsurile dispuse de polițiști, în urma controalelor efectuate ieri, pe DN17C și DN17D, în cadrul acțiunii Truck&Bus

În această săptămână, poliţiştii cu atribuții pe linie rutieră, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, acționează pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, comise în special de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate ieri, pe DN 17C și DN 17D și ca urmare a neregulilor constatate, polițiștii din Năsăud și cei ai Serviciului Rutier au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 18.000 de lei. Una dintre acestea a fost aplicată pentru lipsa licenței de transport și 4 pentru nerespectarea perioadelor de conducere și odihnă, celelalte fiind pentru alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, ca măsură complementară pentru nerespectarea  perioadelor de odihnă, au fost imobilizate 3 autovehicule de transport marfă. Tot în cadrul acțiunilor de ieri, polițiștii au retras trei certificate de înmatriculare și au dispus suspendarea dreptului de a conduce față de doi șoferi, pentru efectuarea unei depășiri neregulamentare și conducere sub influența alcoolului.

Acțiunea va continua până la finalul săptămânii.