IPJ: Acțiuni de control

ACȚIUNILE DIN ULTIMELE 48 DE ORE, ÎN CONTEXT COVID

Patru persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu au fost depistate și sancționate de polițiști. Totodată, li s-a atras atenția cu privire la riscurile la care îi expun pe cei cu care intră în contact

În perioada 31 decembrie 2020-1 ianuarie 2021, în cadrul verificărilor persoanelor  plasate în carantină la domiciliu, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud și cei de la Poliția Locală au sancționat contravențional patru persoane care nu fost găsite la domiciliu, deși erau plasate în carantină.

Cei patru au fost sancționați contravențional, conform Legii 55/2020, cuantumul total al sancțiunilor fiind de 4.000 de lei. În toate cazurile a fost informat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud, iar polițiștii le-au atras atenția  celor în cauză cu privire la riscurile la care îi expun pe cei cu care intră în contact.

Acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020 au fost continuate de forțele de ordine

În perioada 31 decembrie 2020-1 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au fost organizate 25 de acțiuni punctuale, la care au participat,  în sistem integrat, 133 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

În perioada menționată, au fost verificate 135 de societăți comerciale și aproape 3.000 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. De asemenea, au fost oprite pentru control 168 de autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit restricțiile de circulație din intervalul 23.00-05.00, precum și obligațiile prevăzute de Legea 55/2020.

Pentru neregulile constatate în ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 144 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.250 de lei. Din totalul acestora, 70 de sancțiuni, în valoare de 17.750 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00. Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind carantina și nepurtarea măștii de protecție.

Nu vă expuneţi pericolului de a vă îmbolnăvi şi de a transmite virusul şi celor apropiaţi!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD