IPJ: Acțiuni de control

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

ACȚIUNI ÎN CONTEX COVID, ÎN JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020.

Ieri, 28 octombrie, polițiștii au continuat verificările în context COVID și totodată, au participat la 7 acţiuni punctuale, în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 1200 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 103 operatori economici și 76 de mijloace de transport.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8000 de lei, 1 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, 1 pentru fapte de natură economică în context COVID, iar celelalte pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Exemplificăm:

La data de 28 octombrie a.c., în urma verificărilor efectuate la persoanele aflate în carantină, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, un bărbat de 40 de ani, din municipiu, pentru faptul că a părăsit imobilul unde era plasat în carantină. Totodată, în legătură cu cele constatate, a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte toate măsurile de prevenire și limitarea a infectării cu Sars-Cov-2, să evite aglomerațiile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție sanitară în toate spațiile unde este obligatoriu și să nu se expună la riscuri.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare.