IPJ: Acțiuni de control

I.P.J. BISTRIȚA-NĂSĂUD: acțiunile din 21 ianuarie, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2

La data de 21 ianuarie a.c., la nivel județean, un total de 174 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 72 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.  în cadrul unui număr de 13 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate peste 1700 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale fiind verificate 111 societăți comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 107 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 87 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8000 de lei. Din totalul acestora, 74 sancțiuni, în valoarea de 6000 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 2 sancțiuni, în valoare de 2000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 11 sancțiuni, în valoare de 1500 lei pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00.