IPJ: Acțiuni de control

I.P.J. BISTRIȚA-NĂSĂUD: acțiunile din 25 ianuarie, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2

La data de 25 ianuarie a.c, la nivel județean, un număr de 152 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 71 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.  în cadrul unui număr de 14 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate aproape 1500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, au fost verificate 110 societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 112 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate în ultimele zile, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.000 de lei. Din totalul acestora, 59 de sancțiuni, în valoare de 7500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 20 de sancțiuni, în valoare de 2500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00. O sancțiune în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea a fost aplicată unei tinere de 24 de ani din Bistrița. A fost totodată informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.