IPJ: Acțiuni de control

ACȚIUNI ÎN CONTEX COVID, ÎN JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020.

Ieri, 10 martie a.c., 187 de polițiștii, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, au continuat verificările în context COVID și totodată, au participat la 12 acţiuni punctuale, în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate aproape 1500 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 67 de operatori economici și 101 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11000 de lei, 4 dintre acestea fiind pentru nerespectarea măsurilor privind carantina, iar celelalte pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și privind deplasarea.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte toate măsurile de prevenire și limitarea a infectării cu Sars-Cov-2, să evite aglomerațiile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție sanitară în toate spațiile unde este obligatoriu și să nu se expună la riscuri.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare.