IPJ: Acțiuni de control

Activitățile desfășurate în week-end, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2,  de către forțele de ordine, în contextul Legii nr. 55 din 2020

În week-end, 444 de polițiștii, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, au continuat verificările în context COVID și totodată, au participat la 20 acţiuni punctuale, în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, în perioada 19-21 martie a.c., au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 4100 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 252 operatori economici și 360 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și privind deplasarea nejustificată în intervalul orar 22:00 – 05:00.

În urma prelungirii stării de alertă, interzicerea privind deplasarea în afara locuinței a fost modificată, respectiv este interzisă părăsirea locuinței între orele 22:00 și 5:00, fără o declarație pe proprie răspundere completată corespunzător.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte toate măsurile de prevenire și limitarea a infectării cu Sars-Cov-2, să evite aglomerațiile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție sanitară în toate spațiile unde este obligatoriu și să nu se expună la riscuri.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare.