IPJ: Acțiuni de control

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE IMPUSE

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, forțele de ordine continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020.

Ieri, 11 noiembrie, la nivel județean, peste 150 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 17 acțiuni punctuale, la care au acționat, în sistem integrat, 80 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, au fost verificate peste 2700 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 161 de societăți comerciale și 41 de mijloace de transport persoane, iar pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 146 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 29.500 de lei. Din totalul acestora, 28 de sancțiuni, în valoare de 7.250 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în cadrul acțiunilor desfășurate în intervalul orar 23.00-05.00.

Totodată, alte 111 sancțiuni, în valoare de 6.250 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, 5 sancțiuni, în valoare de 16.000 de lei  au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 2 au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

Exemplificăm:

În urma acțiunilor de verificare a persoanelor față de care a fost dispusă măsura carantinării, polițiștii din Năsăud au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, două persoane care nu au respectat măsurile impuse. Este vorba un bărbat de 37 de ani și o femeie de 33 de ani, ambii din Năsăud care nu au fost găsiți la adresa indicată, nerespectând astfel obligațiile impuse.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud le-au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, pe două tinere de 19 și 20 de ani, ambele din Runcu Salvei, care nu au fost găsite la domiciliu, nerespectând măsurile de carantinare impuse.

În toate cazurile, polițiștii au informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare. Evitați aglomerațiile, păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție sanitară în mod corect!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD