IPJ: Acțiuni de verificare

Activitățile desfășurate pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2,  de către forțele de ordine, în contextul Legii nr. 55 din 2020

La data de 24 martie a.c., 169 de polițiștii, polițiști locali și reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, au continuat verificările în context COVID și totodată, au participat la 12 acţiuni punctuale, în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, ieri, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 1700 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 71 de operatori economici și 139 de autovehicule.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4200 de lei, pentru nerespectarea Legii 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, a măsurii carantinării la domiciliu și privind deplasarea nejustificată în intervalul orar 22:00 – 05:00.

În urma prelungirii stării de alertă, interzicerea privind deplasarea în afara locuinței a fost modificată, respectiv este interzisă părăsirea locuinței între orele 22:00 și 5:00, fără o declarație pe proprie răspundere completată corespunzător.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte toate măsurile de prevenire și limitarea a infectării cu Sars-Cov-2, să evite aglomerațiile, să păstreze distanțarea fizică, să poarte corect masca de protecție sanitară în toate spațiile unde este obligatoriu și să nu se expună la riscuri.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare.