IPJ: Acțiuni de control

Activitățile desfășurate ieri 2 iunie a.c., pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2,  de către forțele de ordine, în contextul Legii nr. 55 din 2020

Ieri, 2 iunie a.c., polițiștii bistrițeni împreună cu reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, au continuat verificările în context COVID. Au fost organizate 5 acţiuni punctuale în sistem integrat, cu celelalte instituții cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, au fost desfășurate activități de verificare în zone aglomerate, gări, autogări, zonele pietonale, centre comerciale și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Totodată, au fost verificate peste 750de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 52 de operatori economici și 9 mijloace de transport persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020.

Exemplificăm:

Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au procedat la verificarea persoanelor izolate și carantinate de pe raza comunelor Mărișelu, Șieu, Șieuț,  Monor, Milaș, Teaca și Galații-Bistriței.

Au fost identificați doi bărbați din localitatea Domnești, și unul din localitatea Pinticu, care nu se aflau la domiciliile lor, cât și un bărbat din orașul Negru Vodă, jud. Constanța care se afla pe raza localității Domnești.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș, aflați în serviciul de patrulare, pe raza localității Dumbrăvița, au identificat un bărbat care nu respecta măsura caratinării la domiciliu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cei cinci bărbați se află în carantină și întrucât nu au respectat măsurile dispuse, au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii 55/2020, cu 1000 de lei fiecare.