IPJ: Acțiuni de control

ACȚIUNILE DIN ULTIMELE 24 DE ORE ÎN CONTEXT COVID

Două persoane care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu au fost depistate și sancționate de polițiști. Totodată, li s-a atras atenția cu privire la riscurile la care îi expun pe cei cu care intră în contact

În noaptea de 21/22 decembrie, în jurul orei 02.50, în cadrul verificărilor pentru respectarea interdicției privind deplasarea persoanelor în intervalul orar 23:00–05:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud au depistat în trafic, pe bulevardul Grănicerilor din Năsăud, un tânăr din Nepos care a încălcat măsura carantinării la domiciliu. Carantina era impusă din data de 17 decembrie.

Totodată, polițiștii de la Postul de Poliție Runcu Salvei au sancționat contravențional o tânără din Runcu Salvei care, în urma verificărilor efectuate, nu a fost găsită la domiciliu nerespectând astfel măsura carantinării, dispusă de către Direcția de Sănătate Publică, din data de 18 decembrie a.c.

Cei doi tineri au fost sancționați contravențional, conform Legii 55/2020, cuantumul total al sancțiunilor fiind de 2500 de lei. În ambele cazuri a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud, iar polițiștii le-au atras atenția cu privire la riscurile la care îi expun pe cei cu care intră în contact.

La nivel județean, ieri, 21 decembrie, au fost organizate 13 acțiuni punctuale în cadrul cărora au acționat, în sistem integrat, 76 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, au fost verificate peste 1400 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 93 de societăți comerciale și

au fost oprite, pentru control, 83 de mijloace de transport.  Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 73 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.750 de lei. Din totalul acestora, 17 sancțiuni, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte fiind aplicate pentru alte abateri la Legea 55/2020.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, iar  acțiunile de informare, prevenire și verificare în scopul prevenirii și limitării COVID sunt desfășurate constant în această perioadă.

Evitați aglomerațiile, păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție sanitară în mod corect!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD