IPJ: Acțiuni de control

I.P.J. BISTRIȚA-NĂSĂUD: ACȚIUNILE DIN ULTIMELE 24 DE ORE

Polițiștii bistrițeni, alături de jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 au continuat acțiunile de informare, prevenire și verificare a respectării măsurilor impuse.

Ieri, 22 decembrie, la nivel județean, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 14 acțiuni punctuale la care au participat,  în sistem integrat, 75 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate 238 de societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale. Totodată, au fost verificate peste 1500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor.

De asemenea, au fost oprite pentru control 90 de autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.250 de lei. Din totalul acestora, 16 sancțiuni, în valoare de 6000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte fiind aplicate pentru alte abateri prevăzute de Legea55/2020.

Exemplificăm:

În dimineața de 22 decembrie, în jurul orei 10.00, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru-Rareș au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, un tânăr de 27 de ani, din Cristeștii Ciceului, pe care nu l-au găsit la domiciliu. Tânărul era plasat în carantină la domiciliu din data de 19 decembrie, măsura fiind dispusă de către Direcția de Sănătate Publică. Cuantumul sancțiunii este de 1.000 de lei.

În cauză a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud, iar polițiștii i-au atras atenția cu privire la riscurile la care îi expune pe cei cu care intră în contact.

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD