IPJ: Acțiuni de control

ACȚIUNILE POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA  RĂSPÂNDIRII SARS-COV-2

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, forțele de ordine desfășoară în permanență activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020

Ieri, 27 decembrie, la nivel județean, peste 120 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 13 acțiuni punctuale, la care au acționat, în sistem integrat, 87 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, au fost verificate peste 1700 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 87 de societăți comerciale, iar în cadrul acţiunilor, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate au fost oprite pentru control 140 de mijloace de transport, iar conducătorii auto au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 59 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.250 de lei. Din totalul acestora, 23 de sancțiuni, în valoare de 6.750 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în intervalul orar 23.00-05.00. Celelalte sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare. Evitați aglomerațiile, păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție sanitară în mod corect!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD