IPJ: Acțiuni de prevenire

Acțiunile de prevenire și combatere a răspândirii virusului Sars-Cov 2 în județul Bistrița-Năsăud

În ultimele 24 de ore, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19.

La nivel județean, 153 de polițiștii, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020.Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 65 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 în cadrul unui număr de 12 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate 1041 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, au fost verificate 68 de societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus.De asemenea, au fost oprite pentru control 127 de autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.500 de lei. Din totalul acestora, 76 de sancțiuni, în valoarea de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 20 sancțiuni, în valoare de 4.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00 și 3 sancțiuni, în valoare de 6.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii carantinei.

*Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului  judeţ.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în contextul pandemiei de Covid 19. Facem precizarea că evenimentele de tipul aniversări, nunți, botezuri, mese festive sunt interzise. Recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte regulile privind distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!*