IPJ: Acțiuni de Rusalii

Sinteza activităților desfășurate de polițiști cu ocazia minivacanței de Rusalii

În perioada 10-13 iunie a.c., în fiecare zi, în județul nostru în medie 125 de polițiști au acționat în primul rând preventiv iar mai apoi coercitiv, pentru asigurarea desfășurării Sărbătorii Rusaliilor și implicit a minivacanței, în siguranță.

Polițiștii au acționat în zona lăcaşurilor de cult, a zonelor de agrement și în localitățile și zonele unde a fost preconizat un aflux mare de persoane.

Astfel, echipajele au asigurat desfășurarea în siguranță a evenimentelor cultural artistice din localitățile Căianu Mic și Tăure.

Vă mulțumim că ați manifestat respect și responsabilitate față de cei din jur, nefiind înregistrate până la această oră evenimente grave de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

În contextul minivacanței, polițiștii au acordat o atenție deosebită laturii preventive, desfășurând activități de informare în zone frecventate în special de tineri, punând accent pe influența negativă pe care o poate avea un anturaj nepotrivit și pericolele la care se expun prin consumul de substanțe interzise, activitățile fiind desfășurate împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud. În acest context, polițiștii au  acționat în cluburi și discoteci, în stațiunea Figa, în zona unor parcuri, dar și a centrelor comerciale din Bistrița, unde au interacționat în mod direct cu tinerii.

Echipajele poliției rutiere care au acționat pe raza întregului județ au avut ca principal obiectiv asigurarea desfășurării traficului în condiții optime și de siguranță. S-a asigurat fluidizarea tronsoanelor intens circulate și identificarea acelor conducători auto care pun în pericol siguranța traficului rutier fie prin nerespectarea regimului legal de viteză fie prin conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Până la această oră, aproape 400 de persoane au fost legitimate și peste 200 de vehicule verificate. Sute de șoferi au fost testați cu aparatele etilotest și DrugTest fiind înregistrate 4 dosare penale cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și 2 pentru conducerea sub influența altor substanțe. Totodată, în urma unor flagrante delicte au fost întocmite 4 dosare penale pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și 2 dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Au fost aplicate peste 250 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de peste 86.800 de lei fiind dispusă măsura reținerii a 47 de permise de conducere și a 15 certificate de înmatriculare.

Îndemnăm participanții la trafic și acum, la întoarcerea spre casă, să manifeste prudență în conducere, să se asigure temeinic înaintea efectuării oricăror manevre și să uzeze de politețea rutieră.

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, CPECA Bistrița-Năsăud, Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud și Poliției Locale.

Acțiunile polițiștilor au fost desfășurate pentru siguranța dumneavoastră!