IPJ: Acțiuni de verificare

I.P.J. BISTRIȚA-NĂSĂUD: acțiunile din 20 ianuarie, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2

La data de 20 ianuarie a.c., la nivel județean, un total de 159 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 59 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.  în cadrul unui număr de 13 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate aproape 1500 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale fiind verificate 119 societăți comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 107 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 77 sancțiuni contravenționale, în valoare de 12500 de lei. Din totalul acestora, 62 sancțiuni, în valoarea de 8000 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 3 sancțiuni, în valoare de 3000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 12 sancțiuni, în valoare de 1500 lei pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00.

La data de 20 ianuarie a.c., în urma verificărilor efectuate la persoanele izolate și carantinate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au aplicat 2 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, pentru încălcarea măsurilor impuse.

Cei doi, un bărbat din Bistrița și o femeie din Viișoara au părăsit locuințele stabilite pentru carantină și au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 1000 de lei fiecare.

Tot ieri, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, un bărbat din localitatea Strâmba care a părăsit locația stabilită pentru carantină.

În toate cele 3 cazuri a fost informat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud, iar polițiștii le-au atras atenția celor în cauză cu privire la riscurile la care îi expun pe cei cu care intră în contact.