IPJ: Acțiuni de verificare

I.P.J. BISTRIȚA-NĂSĂUD: acțiunile din intervalul 22-24 ianuarie, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2

In intervalul 22-24 ianuarie, la nivel județean, un număr de 439 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 188 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.  în cadrul unui număr de 37 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate peste 4800 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, au fost verificate 266 societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 288 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate în ultimele zile, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 236 sancțiuni contravenționale, în valoare de 25.000 de lei. Din totalul acestora, 157 sancțiuni, în valoarea de 10.000 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție și 76 sancțiuni, în valoare de 11.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00, 2 sancțiuni în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și o sancțiune în valoare de 2000 lei pentru organizarea de activități în spațiul public sau privat, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții de către operatorii economici.