IPJ: Acțiuni de verificare

I.P.J. BISTRIȚA-NĂSĂUD: acțiunile din 28 ianuarie, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2

La data de 28 ianuarie a.c., la nivel județean, un număr de 151 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 78 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.  în cadrul unui număr de 12 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate peste 1400 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, au fost verificate 101 societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 111 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate în ultimele zile, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7300 de lei. Din totalul acestora, 51 de sancțiuni, în valoare de 3100 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 21 sancțiuni, în valoare de 2200 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00 și două contravenții sancționate cu avertisment pentru operatorii economici privind organizarea programului de lucru cu încălcarea legii

O sancțiune în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea a fost aplicată unui tânăr de 20 de ani, din Bistrița. Totodată a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.