IPJ: Acțiuni de verificare

I.P.J. BISTRIȚA-NĂSĂUD: acțiunile din perioada 30-31 ianuarie, pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov-2

În perioada 30-31 ianuarie a.c., la nivel județean, un total de 283 de polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 123 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.  în cadrul unui număr de 26 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate peste 2800 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale fiind verificate 183 societăți comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 221 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele zile, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 197 sancțiuni contravenționale, în valoare de 33.000 de lei. Din totalul acestora, 135 sancțiuni, în valoarea de 10.500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 60 sancțiuni, în valoare de 16.500 lei pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00 și 2 sancțiuni, în valoare de 6000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Un bărbat de 51 de ani din Viile Tecii a părăsit locația unde a fost carantinat, fiind depistat de către polițiști. Acesta a fost sancționat cu suma de 1000 lei.

Un tânăr de 28 de ani din Beclean, având instituită măsura izolării la domiciliu, în urma verificării sale la domiciliu de către organele de poliție, acesta nu a respectat măsura impusă, părăsind domiciliul.

În consecință susnumitul a fost sancționat contravențional cu suma de 5000 lei.

În cele două cazuri a fost totodată informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.