IPJ: Acțiuni de verificare

Două persoane din municipiul Bistrița care nu au respectat măsura carantinării la domiciliu, au fost depistate de au fost depistate de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. La nivel județean, un total de 195 de polițiștii, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context au participat, în sistem integrat, 95 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 în cadrul unui număr de 12 acțiuni punctuale organizate în tot județul.

Au fost verificate peste 1200 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor. Totodată, reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale fiind verificate 93 societăți comerciale.

De asemenea, au fost oprite pentru control 117 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8500 de lei. Din totalul acestora, 61 de sancțiuni, în valoarea de 4500 de lei au fost aplicate pentru nepurtarea măștii sanitare de protecție, 18 sancțiuni, în valoare de 2000 lei pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23:00-05:00. 

Două sancțiuni în valoare de 2000 lei au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Doi bărbați de 62 și 24 de ani, din municipiul Bistrița, nu au fost găsiți la adresele de carantinare cu ocazia controalelor efectuate. Cu privire la aceste cazuri, a fost informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.