IPJ: Acțiuni de verificare

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE IMPUSE

Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, forțele de ordine au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020.

Ieri, 5 noiembrie, la nivel județean, peste 150 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate 8 acțiuni punctuale la care au acționat, în sistem integrat, 50 de  reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, au fost verificate peste 1800 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în zonele unde au fost desfășurate controale, 92 de societăți comerciale și 29 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.100 de lei, dintre care una pentru nerespectarea măsurii privind carantina, iar celelalte pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală impuse.

Exemplificăm:

La data de 5 noiembrie a.c., în urmaverificărilor privind respectarea măsurilor impuse de către persoanele aflate în izolare sau carantină la domiciliu, efectuate pe raza comunei Dumitrița, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au constatat faptul că un tânăr de 21 de ani, din localitate, aflat în carantină, a părăsit locuința. Tânărul a fost sancționat conform Legii 55/2020 și a fost  informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare. Evitați aglomerațiile, păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție sanitară în mod corect!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD