IPJ: Acțiuni de verificare

ACȚIUNI PRENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII ȘI LIMITAREA INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS COV-2

Peste 2.700 de persoane au fost verificate de polițiști în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, fiind constatate aproape 100 de încălcări ale normelor legale.

În ultimele 24 de ore, au fost intensificate activităţile în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, în mijloacele de transport în comun, dar şi în pieţe și zona centrelor comerciale.

Astfel, au fost verificate 106 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți. De asemenea, 165 de autovehicule au fost oprite pentru control și verificate, dintre care 36 de mijloace de transport în comun.

Totodată, în ultimele 24 de ore au fost organizate și desfășurate 17 acțiuni punctuale, în sistem integrat cu Inspectoratul Județean de  Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, polițiști locali și reprezentanţi ai altor instituții cu atribuții de control, fiind vizate, în special zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun.

Ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii bistrițeni au aplicat 93 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 15.500 de lei. Dintre acestea, 74 de  sancţiuni, în valoare de 8.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală și 19 sancțiuni, în valoare de 7.000 de lei au fost aplicate persoanelor care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

 Suntem la datorie pentru siguranța și sănătatea comunității, vă rugăm să respectați restricțiile și regulile impuse.