IPJ: Acțiuni de verificare

Acțiuni desfășurate de forțele de ordine în acest sfârșit de săptămână, pentru prevenirea și limitarea infectărilor cu Sars-Cov-2

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii de la toate structurile au organizat și desfășurat acțiuni pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenți economici, organizatori de evenimente și cetățeni în zonele aglomerate.  Acțiunile au fost desfășurate și în scopul asigurării respectării normelor legale incidente domeniului și menținerii unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică.

Forțele de ordine au verificat modul de respectare a măsurilor dispuse prin decizii ale Direcției de Sănătate Publică, de către persoanele aflate în izolare/carantină. Astfel, în cele 3 zile, au fost verificate 1404 persoane față de care a fost dispusă măsura izolării și 1410 persoane plasate în carantină.

În acest sens, în tot județul, în perioada menționată, au mai fost legitimate 721 de persoane, au fost oprite pentru verificări 280 de autovehicule și controlați 313 agenți economici.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost aplicate în total 166 sancțiuni, în valoare totală de peste 37.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 33 de sancțiuni în cuantum de 3000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020, 31 în cuantum de 5400 de lei pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind pentru abateri la regimul rutier.

La activitățile desfășurate au participat, alături de polițiști, jandarmi, polițiști locali și reprezentanți ai D.S.P. și I.T.M.  Bistrița-Năsăud și au fost folosite dispozitive pentru verificarea certificatelor electronice.

Exemplificăm:

La data de 1 octombrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința și cei ai Secției 4 Poliție Rurală Beclean au sancționat contravențional un tânăr de 19 ani, din Vermeș și un bărbat de 40 de ani, din Beclean care au încălcat măsurile dispuse.

Cei doi nu au fost găsiți la adresele stabilite pentru carantină și au fost sancționați cu amenzi în cuantum total de 3000 de lei, măsuri comunicate C.J.C.C.I. Bistrița-Năsăud pentru măsuri specifice.