IPJ: Acțiuni de verificare

ACȚIUNILE DIN ULTIMELE 24 DE ORE ÎN CONTEXT COVID

Pentru sănătatea cetățenilor, reprezentanții tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 continuă acțiunile, în sistem integrat

Ieri, 20 decembrie, la nivel județean, peste 150 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 12 acțiuni punctuale, la care au participat,  în sistem integrat, 50 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Au fost verificate peste 2000 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 70 de societăți comerciale și

au fost oprite, pentru control, 34 de mijloace de transport. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acțiuni de informare, prevenire și verificare pentru prevenirea COVID sunt desfășurate constant în această perioadă.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.500 de lei. Din totalul acestora, 35 de sancțiuni, în valoare de 5.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în cadrul acțiunilor desfășurate în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte fiind aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, EVITAȚI AGLOMERAȚIILE, PĂSTRAȚI DISTANȚAREA FIZICĂ, PURTAȚI MASCA DE PROTECȚIE SANITARĂ ÎN MOD CORECT!

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD