IPJ: Acțiuni de verificare

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN BISTRIȚA-NĂSĂUD

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE PE RAZA JUDEȚULUI BISTRIȚA-NĂSĂUD

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistrița-Năsăud intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 146 de forţe de ordine, fiind verificate aproape 100 de societăți comerciale, precum şi 58 de mijloace de transport, dintre care 38 de mijloace de transport în comun. Totodată, au fost legitimate peste 1400 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 66 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 7.500 de lei. Dintre acestea, 44 de sancțiuni, în valoare de 4000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport și să nu se expună la riscuri.

  • Rezultatele acțiunilor desfășurate astăzi, în Bistrița, în context Covid:

Și în acest weekend continuă acţiunile desfăşurate pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

La activităţile de astăzi, desfășurate în municipiului Bistrița, în intervalul orar 10.00-13.00, au participat polițiști de la Serviciul de Ordine Publică și Serviciul de Investigații Criminale, jandarmi și reprezentanți ai D.S.V.S.A. şi I.T.M. Bistrița-Năsăud. S-a acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor însă, au fost situații în care au fost constate abateri, fiind aplicate 23 de sancțiuni în valoare de 6700 de lei. Din totalul acestora, 22 în valoare de 5500 de lei au fost pentru nepurtarea măștii sanitare în locurile pentru care legea prevede acest lucru și una, conform HG 984/2005, pentru manipularea produselor alimentare și a hranei pentru animale cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Pentru verificarea respectării normelor de protecţie sanitară, poliţiştii bistrițeni vor continua să acţioneze atât în uniformă, cât şi în civil.